Вход

Забравих си паролата!

Staff
Untitled Document

Fallon Hutcherson


administrator - 21 - gifted - adriana lima
Untitled Document

Katerina Petrova


administrator - 17/538 - the devil - nina dobrev
Untitled Document

freya mikaelson


administrator - n/a - witch - riley voelkel
Untitled Document

Niklaus Mikaelson


moderator - n/a - the original - joseph morgan
Untitled Document

-davina claire


moderator - 19 - witch - danielle campbell
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 3 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 3 Гости

Нула

Най-много потребители онлайн: 61, на 12.11.17 0:34

[i'm kinda outta luck; Joanna Donovan]

Go down

[i'm kinda outta luck; Joanna Donovan]

Писане by Joanna Donovan on 05.06.14 23:14


- barbara palvin -

the first born
Джоана Донован. Името ѝ бе дадено от загрижените баба и дядо, които едва ли помнеше. Онова, което родителите ѝ искаха да ѝ дадат, бе Пейн. Име, което би ѝ донесло много ядове през живота, започвайки с подигравките в училище и завършвайки с извинението, че сигурно са били напушени, докато са избирали името, което би се зародило съвсем естествено след всичкия изпитан тормоз благодарение на нестандартния избор на любящите ѝ родители. Родителите на майка ѝ нямаха кой знае каква роля в отглеждането им. Те като че ли бяха онзи скрит в сенките съветник на родителите им що се отнасяше до първите стъпки с житейската драма, наречена родителска отговорност. До първата ѝ годишнина г-н и г-жа Донован вече бяха привикнали към тръпката да си отговорен за нещо и някого и думите на онзи скрит в сенките съветник секнаха. Детството ѝ не представляваше нещо особено. Прекарваше дните с майка си, докато баща ѝ работеше, а след определено време и двамата работеха, а тя прекарваше дните в детска градина. Подобно на всяко друго дете Джоана обичаше да рисува и винаги рисуваше себе си и родителите си като настояваше да покаже рисунките си вкъщи. Лятото обичаше да похапва шоколадов сладолед, а зимните дни бяха отредени за домашен кекс и горещ шоколад.
Промяната дойде с детски плач, който преобърна света ѝ за секунди. Раждането на сестра ѝ Кейти бе съпътствано с множество проблеми, които накараха г-н и г-жа Донован да забравят за Джо и вниманието, което тя бе свикнала да получава от тях. Радостта и всички грижи бяха положение за новото попълнение, докато за нея се грижеха просто формално. Петгодишната Джоана едва ли можеше да разбере случващото се, затова изпитваше онова лепкаво и ужасно чувство на гняв и омраза спрямо Кейти, молейки се нещо да се случи с нея, за да си върне обратно родителите. Строгият тон на родителите ѝ обаче я караше да изпитва вина и след известно време заканите като че ли утихнаха. А когато Кейти навърши една годинка, баща им ги напусна.

the mother's death
Феликс Кромуел се появи в живота им няколко години по-късно, когато една вечер майка им просто го доведе вкъщи. Тринайсетгодишната Джоана не бе особено очарована от факта, че майка ѝ бе превъзмогнала самотата си и отново се бе впуснала в живота на обвързаните, тъй като подобно на всеки тийнейджър тя смяташе, че е странно възрастните да си намират гаджета и да излизат по срещи, но Кейти бе щастлива, когато онази бащина фигура се появи в живота ѝ по някакъв начин. Нещо просто ѝ подсказваше, че този човек няма място в тяхното семейство, но тогава бе твърде заета да бъде буйния тийнейджър, че позволи на майка си да се почувства отново млада и желана, а на сестра си да има има с кой да излиза за сладолед през лятото и да гледа анимации през зимата.
Феликс всъщност бе много по-различен човек от онова, което хората очакваха, чувайки фамилията му. Подобно на очакванията родителите му имаха успешна кариера в бизнеса с адвокатски услуги, но синът им бе решил да преследва своите мечти, свирейки в малък бар. Честно казано той често повтаряше, че просто все още не бе открил нещо, което да провокира интереса му и да задържи вниманието му. Той бе номад по отношение на работата и едва ли бе най-добрият избор за жена с две деца, но пък майка ѝ се справяше добре и преди него със заплатата си от поста медицинска сестра в малка частна клиника. Благодарение на същия Джо и Кейти имаха безплатни прегледи при един от колегите на майка им.
Беше на шестнайсет, когато майка ѝ почина. Случи се по време на ваканцията им в Италия, за която почти година и половина майка ѝ и Феликс спестяваха. Погребаха я там. Джо държеше ръката на сестра си, докато наблюдаваха траурното шествие от малката тераса с мраморен парапет, обсипан с виолетови петунии, на хотелската им стая, приличаща повече на стая от къща за гости някъде в предградията на Милано.

the murder
Отне ѝ година, за да осъзнае, че Феликс не бе мъжът мечта, а ловец. Един от онези, които не се задържаха дълго време на едно място и които съсипваха нечий живот, убедени че спасяват дузина други. Животът, който съсипа бе този на две момичета, които бяха изгубили майка си, а Джо не бе съвсем сигурна колко живота бяха спасени. Всичко това ѝ изглеждаше погрешно предвид, че майка ѝ спасяваше хора, защото все пак това бе работата на една медицинска сестра. Не че би могла по някакъв начин да си представи жената с чаровна усмивка, меден глас и коса с цвят на какао в светлината на убиец, но може би преценката ѝ в този случай бе субективна, защото все пак говореше за жената, която я бе родила и отгледала и която въпреки всичко бе до нея през цялото време, докато не се появи Феликс и не я уби.
- Защо, по дяволите, я уби? - въпросът бе зададен за втори път и това личеше по треперещия ѝ, но писклив глас. Обикновено не звучеше така, но в момента бе на ръба на отчаянието, когато не получаваше отговор на един толкова прост въпрос. Действието се развиваше към единайсет и половина вечерта след като Кейти бе заспала или поне така изглеждаше, когато Джо излезе от стаята. Оръжието на Феликсе се намираше в ръцете ѝ; същото оръжие, което бе убило майка ѝ. От известно време Феликс опитваше да я успокои, но умело се придвижваше към чантата, където съхраняваше колекция ножове. Изходът от ситуацията му бе ясен. Щом имаше волята да го заплаши, то рано или късно Джоана би убила, а това би я превърнало в същото, което бе и майка ѝ. Рано или късно щеше да убие и тях двете, но се надяваше да не бъде в тази крехка възраст.
Изстрелът отекна в съзнанието ѝ, когато забеляза проблясването на ножа. Спомените ѝ след това бяха накъсани и главно възприети посредством всяко едно сетиво. Дрънченето на падналия нож, мирисът на желязо, алената кръв по паркета и писъкът.

Joanna Donovan | 20 years old | werewolf


//ще може ли да ми промените името на Joanna Donovan?
avatar
Joanna Donovan
върколак
върколак

Брой мнения : 23
Reputation : 0
Join date : 04.06.2014

Върнете се в началото Go down

Re: [i'm kinda outta luck; Joanna Donovan]

Писане by fallon hutcherson on 06.06.14 19:53

Одобрена си и добре дошла! Забавлявай се happpy)
avatar
fallon hutcherson
администратор.
администратор.

Брой мнения : 2123
Reputation : 9
Join date : 31.08.2013
Age : 19
Местожителство : Мистик Фолс

http://vampire-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите